onsdag 15 september 2010

Ut i strejk.

Så var det då klart, IFK Trelleborg drar sig alltså ur Allsvenskan. Jag tycker inte ett dugg synd om föreningen, möjligtvis dem unga som blir kvar och tvingas dra ett tungt lass ett antal år (såvida dessa inte söker till andra föreningar). Vad gjorde då IFK för fel som ledde att det gick åt pipan? Underskattning av Allsvenskan i allmänhet, felbudgeterat i synnerhet. Det är ingen större hemlighet att IFK har haft katastrofala värvningar genom åren, personligen minns jag en grek som hade röda skor och spelade som om han lirat handboll i några år "på skoj med kompisar för att hålla sig i form", enligt uppgift så hade den här Suvlakin 25,000 i månaden (jag tror faktiskt att det var mer än så, men jag skjuter lite lägre). Han värvades från "grekiska högsta ligan" hette det. Host host.
Laget åkte ur Elitserien och satsade (om man får tro lönerna) på att ta sig direkt upp, nu gick det inte på det sättet och nu har man inget lag kvar. Allsvenskan får alltså spelas med 13 lag iår trots att det finns massvis med klubbar som har bättre ekonomi och som hade kunnat ersätta Trolleborg. Den enskild största misslyckade aktören är Svenska Handbollsförbundet. IFK har visat tydliga signaler på att man har en urusel ekonomi, ändå så har dom fått fortsätta att dalta fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och... ja ni fattar.
Nu har vi att den näst högsta serien i Sverige innehåller för få lag, bra jobbat SHF. Vad gör ni på era möten? Vad pratar ni om? Vilka lag som ska få ekonomisk dopning och behålla licensen? Vilka hållhakar finns det på er ute hos klubbarna?

NÅGOT ÄR JÄVLIGT FEL.

Ta ansvar och gör rätt. Det finns föreningar som inte bör ha en elitlicens på grund av kass ekonomi och ändå så tillåter ni dessa vara kvar. IFK Trelleborg är ett lysande exempel på vad som kan ske om ni blunder och hoppas som Timbuktu att "Det löser sig". När en förening inte kan betala ut löner så ska dessa omedelbart drabbas av reprimander, ert agerande eller rättare sagt brist på agerande ger det en "OK" stämpel. Det är alltså fritt fram att inte följa juridiskt bindande kontrakt. När ska spelarna agera? När RIK inte kunde betala ut löner så borde alla elitspelare gått i strejk, inga matcher hade kunnat spelas och antingen RIK eller SHF hade tvingats agera. Finns det ens något spelarfack i Elitserien? Upplys mig om jag har fel, men jag tror inte det.

Återigen, den näst högsta serien (för herrar) i Sverige saknar ett lag på grund av misslyckande av Svenska Handbollsförbundet att exkludera lag som inte har ekonomisk trygghet att klara av spel i högsta eller näst högsta serien. Hur länge ska det behöva fortgå? Hur länge ska ni hålla på och blunda? Istället för att sitta fram och klura ut nya och fantastiskt onödiga poolindelningar så borde ni se över vad ni har gjort för svensk handboll? Hur har ni drivit handbollen framåt?

Allsvenskan spelas i år med 13 lag. På grund av er SHF. (Den sista meningen lades till på heh's pressrelease, eftersom heh.nu aldrig får vara kritiska eller negativa till något som SHF eller Elitserieföreningarna gör, då heh.nu styra av, just det, elitserieföreningarna)

1 kommentar: