onsdag 16 juni 2010

Bageriet utan deg och inte rent mjöl i påsen.

"En sockerbagare här bor i staden, han värvar spelare mest hela dagen, han värvar dyra han värvar på måfå, alla som spelat i Malmö får väl gå"

Eje Wilör är mannen med deg. 5 spelare värvas in och vips så har Stavsten ett lag som är konkurrenskraftigt i Allsvenskan. Detta stavsten gör liknande värvningar varje sommar, denna gången dock inte danskar, och efter halva säsongen är det samma visa. "Ekonomin ansträngd i Stavsten, spelare kan tvingas lämna". Oddsen på att samma sak händer iår igen är 1.02 ggr pengarna.

I en annan del av staden. IFK Trelleborg vill halvera tränaren Bahtijarevics lön, som har 2 år kvar på kontraktet. Han vägrar och IFK tjatar om "klubbkänsla" och "Åtgärder för att rädda klubben". Skitsnack, föreningen visste mycket väl vad dom gjorde när kontraktet skrevs under förra året, att komma och kräva en halvering av lönen efter ett år är inte bara idiotiskt och dumdristigt utan helt och hållet oproffesionellt. Att därefter skjuta över skulden på Denis för att han inte går med på "kravet" spär på detta.

Till råga på allt så hävdar Denis att han inte har fått lön i 2 månader. Detta är inte första gången vi hör talas om detta inom Svensk Elithandboll och jag ställer mig frågande varje gång hur i helvete detta är möjligt? Går handbollskontrakt utanför lagen eller runtomkring den? Är inte en arbetsgivare skyldig till att betala ut lön enligt kontrakt? RIK (namnet ter sig fruktansvärt ironiskt) som fortfarande lär ha obetalda löner att betala ut till spelare tillåts inte bara spela i Elitserien utan även värva in nya. Det är på sätt och vis skrattretande att Svensk Elithandboll tillåter regler och lagar likt någon bortglömd industristat i östblocket där en fet man vid namn Vasilji eller liknande sitter på toppen och cashar pengar för diverse "förmåner". Sitter det någon Vasilji bland knösarna i toppen som bestämmer vem som får spela i elitserien eller inte? Vad vet jag. Men något är jävligt fel när det är "ok" att inte betala ut löner, ett företag med oslagbart framgångsrecept "Du ska jobba, vi ska inte betala". Någon direkt ifrågasättning av lönestrukturen i eliterien på HEH kommer ni inte läsa då det är elitklubbarna som styr sidan och innehållet i den. Sveriges största portal vad gäller handboll har munkavel på vad gäller frågor som kan "skada" bilden av klubben eller liknande. Saker som kan göras bättre såsom kontrakten och utbetalningarna av lönerna är alltså en känslig fråga för HEH och det är sorgligt. Detta är bara ett exempel på vad som inte tas upp på den mest besökta handbollssidan i Sverige, fler saker och frågor döljer sig i kulisserna. Vi, handbollsintresserade, ser inte glimten av dessa då det "sköts" internt med rädsla för opinionsbildningar. När det beslutades hur den nya utformingen av eliterien och allsvenskan om hur många lag som går direkt upp och hur många som åker ner bestämdes detta av, just det, Elitserieföreningar. Det är ungefär som att du själv får bestämma din skatt, vill du betala 30% eller minimun 10%. Ditt beslut gynnar dig själv enormt medans andra som har mindre pengar drabbas. Grattis Svensk Elithandboll, HEH och Vasilji.
200.000 unjder bjordet tack, zå fixzar jag ljicensen

6 kommentarer:

 1. För att tala om en gammal önskan från elitserieklubbarna som svenska handbollförbundet godkänt. Den om att farmarlag får gå upp och spela i div 1. Detta kommer på sikt att utarma klubbar på lägre nivå då elitklubbarna kommer att dammsuga landet på talanger. Varför inte ta bort alla små klubbar i Sverige och döpa om alla till sävehof, rik, skövde alingsås mm så kan de spela i alla divisioner och distrikt, så mycket enklare att administrera. Jag tycker det är ett riktigt dåligt förslag som gått igenom och på sikt kommer att ta död på mindre föreningar runt om i landet.

  SvaraRadera
 2. Fantasktiskt inlägg! Skönt att se att du är tillbaka och levererar!

  SvaraRadera
 3. Talare 1// Har sett detta förslag och tänkte ta upp det i ett annat inlägg, ska undersöka frågan lite mer och hur det ligger till bara. Men du har enligt mig helt rätt i dina antagande.

  Talare 2/ Tackar för dom fina orden.

  SvaraRadera
 4. Förslaget klubbades igenom i vår enl Mikael Forsten på Svenska handbollförbundet

  SvaraRadera
 5. LYSANDE..
  Tycker kristianstad

  SvaraRadera
 6. Mycket bra. Evert Ekh!

  SvaraRadera