lördag 22 maj 2010

Bitter?

Lördagkväll och Champions League i fotboll står på agendan, men det skiter vi i just nu och fokuserar lite mer på seriefinalen mellan Hamburg - Kiel.

Vilken match! Vilket tempo! HSV Hamburg var så nära... så nära. Men det vill sig inte, Kiel regerar fortfarande i Tyskland trots att Karabatic numera har övergivit klubben och frossar i grodlår och baguetter i Montpellier.
Filip Jicha är helt överjävlig egentligen, ska han skjuta? Upp i block, gubbafint och Jicha 1 mot 1 med målvakten. Går man inte ut på honom så skjuter han och, oftast, i mål. Anledningen till att Hamburg inte vann stavas; Johannes Bitter.
Visst, han är stor, visst han gör en hel del räddningar. MEN, i de avgörande lägena är han alldeles för dålig taktiskt och främst rörelsemässigt. Jag tror att Sandström var ett skott ifrån att få komma in i matchen, i andra halvlek när inte Bitter tog mycket och Kiel hade skapat ett övertag kändes det som om Sandström skulle komma in. Då skjuter Jicha (?) ett skott från 9m och träffar mitt i målet där Bitter stod.
Några anfall senare kommer Jicha fri (och för nära) och glider bort från målet. Bitter hinner inte förflytta kroppen så att han står vid stolpen eller nära den och Jicha gör ett enkelt mål. Zeitz gör ett liknande mål när han nästan ligger ner i marken och påväg mot kortsidan, då släpper Bitter första stolpen som egentligen är det enda stället som Zeitz kan skjuta på och visst går bollen i mål. Det handlar om att han är för stor och helt enkelt alldeles för dålig i förflyttningen i sidled. Nu är det inte sagt att Hamburg hade vunnit ändå men det är flera sådana här "dödlägen" som Bitter släpper in, dessa mål är fruktansvärt fysiskt påfrestande för ett försvar som har jobbat extremt hårt att släppa in.

Det är inte bara idag som jag har märkt detta med Bitter det är gång på gång och idag var det oerhört tydligt. Sandström bör ha kommit in tidigare i matchen.

Gentzel kom in och tog mycket, det han inte tog var han "där" på ändå. Det lag som signar honom i Elitserien är lyckligt lottade. Det lag som behöver honom mest: Aranäs. Hade jag suttit i Aranäs styrelse hade jag försökt att ordna sponsorträffar nåt så in i h-vete för att få dem att förstå hur viktig denna spelaren kan vara.

Tysklands förbundskapten var på matchen och undrade vart fasen tyskarna var på planen.

Finns det en möjlighet att få hit Tyska domare att döma elitserien?

Alla dessa tvillingar som dömmer handboll.

Elitseriens alldeles egna stekare är klar för Runar i Norge. Inte prästen, klubben alltså.
Runars sportchef tar i från tårna när han förklarar sitt nyförvärv:

„Den här signaturen är väldig viktig för oss. Vi har fått en spelare som kanske är elitseriens bäste högernia. Således är vi mycket nöjda med det här" tillägger Runars sportchef Bjørvik Andersen åt Sandefjords Blad

Vi avslutar med dem orden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar