söndag 16 maj 2010

Inga pengar, inga spelare

Aranäs som enkelt tog hem Allsvenskan behöver rusta upp truppen ännu mer (Ungesson in) för att inte sejouren i Elitserien ska bli kortvarig. Man har spelare som kunde "kötta" sönder i Allsvenskan medan det behövs mycket mer kvalitet för att klara sig kvar i Elitserien, kolla OV Helsingborg.

Detta vet förstås Aranäs om, och man vill ha Linders, Linders vill till Aranäs som var hans moderklubb. MEN det finns helt enkelt inte pengar i dagsläget till ett sådant nyförvärv i den första kontrakts förhandligen mellan parterna kunde Aranäs erbjuda "studentlön" till Linders som naturligtvis inte kan gå med på sådana kontraktsförslag, speciellt när han kan gå söderut i landet och plocka ut betydigt mer. Pengarna finns i Skåne inte i Halland med omnejd (undantag Sävehof).
Om inte Aranäs kan få fram pengar via sponsorer riskerar man att tappa Linders till konkurrenten Drott och eller H43. Alternativt erbjuda ett bra jobb vid sidan av handbollen.
Vi tror att Linders spelar i någon klubb i skåne till hösten.

* Mattias Roth från Drott har varit i kontakt med Hästö som gärna vill ha honom. Hästö har bra ekonomi ungefär som Grekland, i fiktionen. Det är ingen hemlighet att klubbarna i blekinge är kända för att lova si och så och sedan inte kunna leverera fullt ut. Bloggen tror att Mattias stannar i Halmstad men spelar i HK Varberg nästa år.

* Bloggen var först med att avslöja att Berggren varit och pratat med Drott, sedan dess har det varit tyst om det av alla parter. Inte ens Berggrens mun har pladdrat så mycket som vi vet att den kan. Frågan är, hur skulle Berggren passa in i ett lag som Drott som är oerhört sammansvetsat och kanske inte tål individualister och egocentriker av Berggrens kaliber. Hade han varit ett lyft för laget på banan? Absolut. Men, om övergången blir verklighet så bör Berggren ta en dos ödmjukhetspiller innan ankomsten till Halmstad. Drott kommer att behöva göra en värvning SNART för att inte tappa tron inom truppen och framförallt offentligt. Om det blir Berggren eller inte får tiden utvisa, men vi tror att Drott offentligör en stor värvning inom en vecka.

* Känns som Berggren fått lite väl mycket scheise härifrån, han är jätteduktig spelare som med Sivertssons expertise mycket väl kan ta det där steget som gör honom till en av elitseriens bästa spelare. Potentialen finns.

*Drott vill värva U-Landslagsmannen Albin Lagergren från Varberg. Albin, sägs det, är inte lika intresserad av Drott efter att båda två Varbergarna (Tobias Bengtsson och Daniel Lindgren) riktat stark kritik mot ledningen.


* Hästö är av stort behov av målvakter då befintliga inte håller måttet, Milovakovic (stavning?) från Hallby ryktas vara på väg till klubben.

*RIK är också i behov av målvakt, en målvakt som inte har stora pengakrav. Ryktet säger att Daniel Bergqvist flyttar till RIK och Johannesson (U-landslagsman) är den som står bakom Forsberg i Sävehof nästa år. Ett annat rykte gör en rokad, det vill säga, Johannesson till RIK Bergqvist kvar i Sävehof.

Axnérs oftast träffsäkra blogg ger en känga till Tumba och Önnered. Ganska enkelt för honom att göra eftersom H43 klarade sig kvar, nu kunde man åkt ut och H43s läktare hade varit lika tomma som Tumbas. Tänk den dagen då Allsvenskan i handboll blir lika intressant för media som kvalserien till elitserien i hockey. Kommer förmodligen aldrig att ske men det finns kämpar som försöker göra handbollen mer attraktiv, Axnér är en sådan, bloggar som denna och denna likaså. Men sålänge våra klubbar går minus (!) genom att spela Champions League och SVT och TV4 inte betalar en slant för att visa handboll på TV kommer det aldrig att ske. Klubbarna får inte en krona. Men visst blir sponsorer mer intresserade att ge mer deg då deras produkt får primetime national TV exposure, men ändå.
SVT och TV4 tycker nog att vi, handbollsfolket, ska vara tacksamma för att vår "lilla" sport för utrymme i deras späckade sporttablå som innehåller kvalserien i hockey, Ljungskile - GIF Sundsvall, und so weiter.

All dessa bloggar om handboll besöks av oss som bryr oss om handboll, hur ska vi få en bredare publik och få andra oinvigda att intressera sig för handboll?

3 kommentarer:

  1. Hört ryktet om att Flamour ska vara på väg tillbaka till Hästö då han vantrivs i staden Trelleborg.

    SvaraRadera
  2. Intressant om det stämmer. Tror du han är svaret på Hästös målvaktsproblem? Jag är inte så säker på om han är tillräckligt bra faktiskt...

    SvaraRadera
  3. Berggren är inte intresserad av Drott!

    SvaraRadera