måndag 24 maj 2010

Löjliga säsongen och Alstermo

Efter gårdagens allvarliga inlägg kan det vara skönt att hoppa till annat, såsom rykten om övergångar och klara övergångar till exempel. Hoppla!

Hasse Karlsson är mer eller mindre klar för HK Drott, parterna ska vara överens och det är bara detaljer som återstår innan det blir officiellt. Grattis Drott till en mycket bra värvning.

Med det sagt, Mathias Roth lämnar Drott och väljer att skriva på för HK Varberg, ännu ett fantastiskt nyförvärv till Varberg. Blir officiellt idag eller imorgon.

Varit tyst om Berggren till Drott, dags att skriva av det ryktet? Nja, inte riktigt än...

Hammarby verkar ha svårt att behålla sina spelare, Jimmy Karlsson, Daniel Båverud och Robin Hallberg ryktas vara på väg bort. Tingsvall kommer dock att stanna i klubben, åtminstonde 1 år.

OV Helsingborg har tappat väldigt många spelare till nästa säsong, klubben måste värva in ordentligt för att man inte ska åka rätt ur Allsvenskan också. Som truppen ser ut idag så är risken överhängande stor för detta, lista på spelare som har lämnat kan läsa på den här bloggen.

Alstermo laget från den lilla byn ska som bekant spela i Allsvenskan nästa år efter en imponerande serieseger i Div 1 för att året innan ha kvalat sig upp i samma serie. Rätt värvningar har möjliggjort avancemanget och ledningen från klubben ligger inte på latsidan utan jobbar frenetiskt för att behålla stommen från förra året samt värva in andra spelare. Torbjörn Jacobsson, målvakt, tidigare Växjö och just OV Helsingborg får väl ses som det mest meriterade nyförvärvet samt unge Åberg, V6, från RIK är ett stort framtidslöfte. Johan Svensson är inget nyförvärv men med tanke på hans säsong förra året i Div 1 får det väl ändå ses som en fantastisk bedrift av att Alstermo lyckas behålla honom. En intressant blogg om laget finns att läsa här, dock uppdateras den inte ofta för tillfället men håll utkik för om man får tro bloggen så kommer fler nyförvärv att presenteras inom kort.

Sist men inte minst, tack till alla er som skickar in tips och rykten till mailen liteomhandboll@hotmail.se utan er, ingen blogg.

2 kommentarer:

  1. Åberg är V6

    SvaraRadera
  2. Fel av oss, självklart är han det. Ska ändras

    SvaraRadera