onsdag 19 maj 2010

Löjliga säsongen...

Go' kväll där ute i stugorna. Go' kväll till er andra som bor i lägenhet eller hus också.
En lite summering på dagens ryktesskörd samt uttagning av truppen till USA lägret är det som står på agendan.

Daniel Båverud som bloggen skrev om är alltså på väg bort från Hammarby som dras med ekonomiska problem. Vi skrev att han var på väg mot Norge men den här sidan hävdar Spanien som det hetaste alternativet. Vi håller fast vid Norge då det är mer sannolikt att man får sin lön i tid i Norge än vad det är i Spanien, de klubbar som betalar ut löner i Spanien kan man räkna på en hand.

Hallandsposten hakar på ryktet om Hasse Karlsson till Drott, och den mediaskygge Lars Karlsson vill som vanligt, inte kommentera. I samma artikel kan man mellan raderna läsa att Aranäs bud till Linders inte var bra och det är därför det inte har varit någon underskrift för moderklubben Aranäs för Linders, alltså, precis som stod i bloggen för några dagar sen.

Emil Berggren hävdar bestämt att han inte har haft någon kontakt med Drott, sanning med modifikation, visst har parterna diskuterat en eventuell övergång men något har satt käppar i hjulet. Stannar Berggren kvar i Sävehof är risken stor för utslitningsskada p.g.a massivt vattenbärande.

Också i Hallandsposten, pojkarna på redaktionen har legat i och läst den här bloggen förmodligen, står det att Mattias Roth är påväg bort. Old news. De två klubbar som Mattias ska prata med nu i veckan är Varberg och Hästö, vi tror att sannolikheten för att Mattias spelar i Varberg nästa säsong är 70 %, Hästö 20% och fortsättning i Drott 10%.

Hästö ni vet den klubben som för alltid kommer vara i toppen av Allsvenskan men aldrig i Elitserien har gjort klart med nyförvärv, ser ut som nyförvärvet redan anammat Nermin Biscevics diet.

Payam Hatami lämnar LIF intressant att se vart han hamnar. Tips? Aranäs kan kanske locka Hatami, närheten till Göteborg kan avgöra. Hatami skall tydligen vara klar med sin Juristutbildning och arbetet kan finnas i Göteborg. Vem vet.

Ola Anto får inget nytt kontrakt i LIF.

Mycket Drott men, Tobias Bengtsson kommer inte att gå till HK Aranäs då klubben just gjort klart med en H9:an från Hallby Pål Wetterbrandt. Istället talar väldigt mycket för att även Tobias Bengtsson går till Varberg. Ett enormt lyft för det laget som ligger i div2 och missade uppflyttning till div 1 i sista matchen mot Linköping, gör man klart med dessa två spelare bör man aspirera till att vinna Div 2 nästa år.

Marin Boqvist blir lärare, han tycker det är spännande eftersom han inte har någon utbildning inom yrket, undertecknad har tänkt testa på pilotyrket, har ingen utbildning såklart. Men det verkar ju spännande.


USA truppen....

MV
Dan Beutler, SG Flensburg-Handewitt
Johan Sjöstrand, SG Flensburg-Handewitt
Mattias Andersson, tv Grosswallstadt
Andreas Palicka, THW Kiel

V6
Fredrik Petersen, Bjerringbro-Silkeborg
Robert Johansson, IK Sävehof

M6
Robert Arrhenius, CAI Balonmano Aragon
Mattias Gustafsson, AaB Håndbold
Nicklas Grundsten, BM Granollers

H6
Niclas Ekberg, Ystads IF HF
Marcus Enström, Alingsås HK
Sebastian Lindell, Lugi HF

9M
Tobias Karlsson, SG Flensburg-Handewitt
Kim Ekdahl Du Rietz, Lugi HF
Jonas Larholm, AaB Håndbold
Dalibor Doder, Ademar León
Lukas Karlsson, KIF Kolding
Fredrik Larsson, CAI Balonmano Aragon
Patrik Fahlgren, SG Flensburg-Handewitt
Oscar Carlén, SG Flensburg-Handewitt
Robin Andersson, IF Guif

Inga skrällar direkt.... Eller saknas det någon? Det enda jag kan tänka mig är Per Sandström istället för Mattias Andersson och Rasmus Wremer istället för Robert Johansson.

3 kommentarer:

  1. Istället för Mattias? Skulle hellre se Sandström istället för Sjöstrand...

    SvaraRadera
  2. Nja, förstår att du tycker så men vi ser hellre Sandström och Sjöstrand i truppen då dessa utgör framtiden mellan stolparna. Men det är klart, att ha en rutinerad räv som Mattias Andersson med kan hjälpa de yngre, som sagt det är inte VM truppen detta även om det ger en bra indikation vilka förbundskaptenerna kommer att satsa på.

    SvaraRadera
  3. Saknas - 9m Tobias Aren IF Guif

    SvaraRadera