söndag 23 maj 2010

Tack och välkommen åter!

Vad betyder ett "tack"? Är det ett sätt för dig att visa någon annan att du uppskattar den sak/gest den andra personen må ha gjort? Är det ett ytligt tack "bara för att tacka" så är den inget värd. Att få ett tack kan betyda oerhört mycket, "Tack så hemskt mycket". När man får ett tack för någonting man gjort känner man att motparten uppskattar det som har gjorts, och det känns nästan alltid värt besväret, vad det än må ha varit. Och känner man att den personen är oerhört tacksam så ställer man även upp nästa gång. Vi känner oss uppskattade för att vi har lagt ner jobb/tid/svett/blod/tårar/vår själ i något som andra har uppskattat.

Har man varit på en arbetsplats i 5år och får ett annat jobb, blir man alltid tackad och får lyckoönskningar för fortsatt framgång. Överallt får man detta, förutom i HK Drott. Två spelare som har varit stöttepelarna i dåliga tider har lämnat, tillsammans har dem gjort nästan 1000 mål för Drott. Den ena har spelat VARJE match under 5år, det vill säga; varje gång det har gjort ont har han bitit ihop och spelat. Varje gång han har påverkats negativt utanför handbollsplanen har han ställt upp och spelat. Varje skada, varje känning har åsidosatts för att spela för HK Drott. Axeln paj? Ja då spelar han försvarsspel, och som han har gjort det iår Daniel Lindgren. Tillsammans har han och Tobias Bengtsson räddat kvar Drott i elitserien, och jag vet, man kan inte leva på gamla meriter men det är inte speltid eller avsaknaden av den vi pratar om här. Det handlar om uppskattning. Tobias bor i Varberg och jobbar som elektriker, det betyder att han jobbar 7-16 varje dag, direkt efter jobbet sätter han sig i bilen och kör till Halmstad. 14 mil x 6 gånger i veckan, i 5år. Det blir en hel del mil, självklart har han valt detta själv, men det undkommer inte faktumet att han HAR åkt upp och ner, upp och ner, upp och... ja ni fattar.

På H43s hemsida kan man läsa om Mattias Söder som lämnar laget, se och lär Drott.
På HK Drotts hemsida så kan man inte i dagens läge inte se ett enda tack riktat mot dessa två herrar och det är oerhört oproffesionellt. Vad ger det för bild till kommande spelare och spelarna som är kvar? Att man uppskattas så länge man spelar i klubben och kanske inte ens då. '
Att man haft en mer eller mindre öppen dispyt mot Lars Karlsson ska inte spela någon roll. Lars Karlsson är en man i föreningen och jag är övertygad att det finns många i "kulisserna" som älskade Daniel och Tobbe och det dom har gjort för klubben. Det är ett hån mot dessa eldsjälar att inte rikta ett officiellt TACK från HK Drott. Gör om, gör rätt HK DROTT!

7 kommentarer:

 1. Det gäller väl i högsta grad Ryssen, Janne Gustavsson mm som inte heller fick något större tack för sin tid i klubben. Det finns säkert fler exempel men just nu är det Tobbe och Daniel som är aktuella.

  SvaraRadera
 2. Klockan stämmer inte i din blogg jag skickade in min kommentar 12.40 inte 03.39 som det står under mitt inlägg

  SvaraRadera
 3. Har märkt att klockan är fel. Ska kolla upp det. Och du har helt rätt gällande ryssen också, janne likaså. Det är inte bra tillvägagångsätt att avsluta samarbete av Drott, tyvärr.

  SvaraRadera
 4. Övertygad att grabbarna emellan värdesätter vad en spelare gjort för föreningen o laget. Tror att det väger mer för de killar som lämnar. Därmed inte sagt att föreningen ska avtacka ordentligt, hör till god ton men det kanske ska göras. Media kanske inte vet nåt om det än ........

  SvaraRadera
 5. Du har hittat Drotts arkilleshäl.
  Man skall vara tacksam för att man får vara med.
  Är man inte med Drott är man emot dem, och fienden skall ingen positiv uppmärksamhet ha.
  Nu ligger felet på de spelare som lämnar..
  Listan kan görsa hur lång som helst.
  Fd spelare och ledare som lagt ner otroligt med tid och energi försvinner från föreningen utan ett ord.
  De enda som består är Krister och Einar. Och då skall man veta att dessa herrar säkert skrämt bort ett hundratal eldsjälar och spelare från föreningen...

  SvaraRadera
 6. Drott har 43 år i rad i högsta serien, ett antal SM-finaler, producerat massor med landslagsmän, har en ekonomi i balans osv.
  Det lyckas man ej med om man försöker göra alla nöjda. Givetvis skapas det lipsillar som sitter och bloggar i sin skyddade verkstad och aldrig kommer att komma i närheten av dessa framgångar.
  Hasse C är överlycklig över att få komma till Drott. Dags för Roth att lipa.
  Vem orkar sitta i en styrelse och ta all skit och inte ha en spänn för det när överbetalda spelare ( bloggare) gnäller?

  SvaraRadera
 7. Du valde också att vara anonym vilket är din fulla rätt, precis som vår, precis som du kan välja att läsa eller att inte läsa denna blogg. Att se fel och försöka påverka på det sätt man kan är inte att vara lipsill. När man sitter i en styrelse så har man ett ansvar, vi anser att vissa i Drotts styrelse inte har levt upp till det ansvaret, vill man inte sitta kan man kliva åt sidan, men kom inte och säg att man inte kan ha åsikter om deras arbete bara "för att de inte får en spänn". Att Drott har haft framgångar är det ingen som betvivlar men det var inte heller det som det skrevs om i inlägget som du har kommenterat. Visst är Hasse K som i Karlsson nöjd med att komma till Drott, med all rätt, och Drott är nöjda med att knyta till sig Hasse.

  SvaraRadera