måndag 24 maj 2010

Officiellt - Hasse Karlsson till Drott

Under kvällen bekräftade alltså HK Drotts hemsida att M6:an var klar för klubben. Hasse kommer vara en viktig spelare för Drott nästa år då man har saknat en spelare av Hasses kaliber att fånga bollar, att få komma tillbaka till Drott är säkert stort för Hasse, speciellt nu när Drott är tillbaka på riktigt! Christoffer Johansson har uvecklats enormt i sitt anfallsspel denna säsong och det ska bli riktigt spännande att se hur konkurrensen från Hasse påverkar Christoffers spel, om det vill sig väl utvecklas han lika mycket nästa år och Drott har då två oerhört starka linjespelare.

Det hör till det förflutna, MEN det är svårt att se någon riktig anledning till att YIF inte ville behålla Hasse. Det kanske är något internt? Vad vet vi. Men att Hasse ska ha haft hög lön i YIF är det ingen som betvivlar, vad som däremot är konstigt är att parterna inte ens diskuterade eventuell lönesänkning. Ola Netterheim som ska ta hans plats i YIF har en hel del att bevisa nästa år för att kunna leva upp till Hasses standard.

2 kommentarer:

  1. Om jag förstått det rätt så handlade Ystads beslut om att man prioriterade att förstärka på två andra positioner (bla målvakt) och då tillät inte lönebudgeten att man behöll andra och då lät man bla Hasse gå.

    Sedan kan man tycka vad man vill om det. Ett mindre klokt beslut kanske utifrån Hasses kvalitéer men samtidigt kanske ett klokt beslut utifrån ett långsiktigt lagbyggeperspektiv med begränsad budget och att man inte vill göra om många andras misstag och leva över sina tillgångar.

    Man måste se till vad man får för pengarna. Att släppa en Zlatan kan ses som idiotiskt men får man en Eto'o och en Milito för samma pengar så är det kanske inte så dumt :-)

    SvaraRadera
  2. Touché my friend. Ystad behövde verkligen förstärka på målvaktspositionen så argumentet håller. Hade kanske hellre sett Asmussen från OV i buren istället för en, relativt, oprövad tysk målvakt. Men Ystad får ett spännande lag och framförallt ett ännu hungrigare lag nästa år i form av nya spelare som vill visa att dem håller.

    SvaraRadera